Bouwpartners

Bouwpartners

De verantwoordelijkheid voor de nieuwbouw van MST Enschede is in handen van de voor deze gelegenheid opgerichte combinatie van aannemers Dura Vermeer en Trebbe. Het werk wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Dura VermeerTrebbe en Goossen Te Pas Bouw MST v.o.f. De Bouwcombinatie in deze samenstelling heeft in en rond Enschede meerdere grootschalige producten uitgevoerd en is dus een beproefde combinatie.

Bijzonder is dat de bouwers al in een vroeg stadium bij de voorbereidingen voor de bouw zijn betrokken, in 2009. Via een selectieprocedure is toen al een aannemerscombinatie gekozen. Dat bood veel voordelen voor zowel de bouwers als ook voor de opdrachtgever. Men zat al heel snel met elkaar rond de tafel, zaken werden vroegtijdig met elkaar afgestemd zodat de bouw uiteindelijk efficiënter en goedkoper kan worden uitgevoerd.

Maar er zijn nog meer bouwpartners die bij de nieuwbouw betrokken zijn.
De installatiewerkzaamheden worden verricht door installatiecombinatie CUW v.o.f., bestaande uit: Croon Elektrotechniek B.V., Unica Installatietechniek B.V. en Ingenieursbureau Wolter & Dros B.V.
Ingenieursbureau Bartels is de constructief ontwerper van het nieuwe ziekenhuis.
Het internationaal ingenieursbureau Arup past ‘bewezen technologie’ op een vernieuwende manier toe in de nieuwbouw van MST.
En onze huisvestingsadviseur is Pieterse Terwel Grevink.
Het bouwkundig ontwerp is door IAA architecten gemaakt.

Het nieuwe ziekenhuis heeft een oppervlakte van 78.400 m² en wordt gebouwd op een terrein van 23.000 m². Op het hoogtepunt van de werkzaamheden (zo rond de periode dat de ruwbouw zijn voltooiing naderde en de afbouw is begonnen), waren er drie- tot vierhonderd bouwers en monteurs op het terrein aanwezig. In totaal is er werk voor duizend manjaren.
Alle bouwpartners zorgen ervoor dat uw nieuwe ziekenhuis in 2016 gereed is.
MST bouwt voor u!

MST Nieuwbouw Bouwpartners
Waar bent u naar op zoek?