Stage in MST

Er zijn bij MST verschillende mogelijkheden om stage te lopen. Naast verpleegkundige en medische opleidingen biedt het ziekenhuis ook ruimte voor andere stages en afstudeeropdrachten.

Interesse in een stage of stageopdracht bij MST?
Wij hebben structurele samenwerkingsafspraken gemaakt met diverse onderwijsinstellingen. Deze staan weergegeven in de tabel hieronder. Wij geven studenten van deze opleidingen voorrang om stage te komen lopen in MST. Wanneer er geen structurele afspraken zijn gemaakt, raden wij de student aan om altijd eerst bij de opleiding te informeren of er nog stageplaatsen vrij zijn in MST.

Samenwerkingsafspraken onderwijsinstellingen
OpleidingOnderwijsinstellingSolliciteren?
GeneeskundeRijksuniversiteit GroningenBen je in opleiding bij een andere onderwijsinstelling, dan kun je contact opnemen via coassistenten@mst.nl
HBO VerpleegkundeSaxionVia de onderwijsinstelling
MBO VerpleegkundeROC van TwenteVia de onderwijsinstelling
Wij bieden op dit moment geen Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) stageplaatsen aan
FarmacieRijksuniversiteit GroningenVia de onderwijsinstelling
TandheelkundeRadboudumcVia de onderwijsinstelling
Technische GeneeskundeUniversiteit TwenteVia de onderwijsinstelling
GezondheidswetenschappenUniversiteit TwenteVia de onderwijsinstelling
OnderwijskundeUniversiteit TwenteVia de onderwijsinstelling
Biomedische TechnologieUniversiteit TwenteContact opnemen via Medlon
Social WorkSaxionVia de onderwijsinstelling
Paramedische opleidingen: Fysiotherapie, Diëtetiek, Ergotherapie, Logopedie, OrthopedieSaxionVia de onderwijsinstelling
MBRT opleidingen: Radiotherapie, radiologie, nucleaire geneeskundeHanze Hogeschool GroningenVia de onderwijsinstelling
Analist (Klinisch Chemisch laboratorium)SaxionContact opnemen via Medlon
Technische BedrijfskundeSaxionVia de onderwijsinstelling
HRMSaxionVia de onderwijsinstelling
DoktersassistenteROCVia de onderwijsinstelling
Deelstage physician assistantNiet van toepassingContact opnemen met M. Wijnstra-van Iersel (M.Wijnstra-vanIersel@mst.nl) of S. Wevers (S.Wevers@mst.nl)


Mocht er een stageplaats beschikbaar zijn, dan bieden we deze als vacature aan op onze website. Indien de student een WO-stage op het gebied van wetenschappelijk onderzoek in de medische context zoekt, dan kan de student een motivatiebrief met cv sturen naar epidemioloog Job van der Palen (j.vanderpalen@mst.nl).

Beschikbare stage- en/of afstudeeropdrachten
Momenteel zijn er geen stage- en/of afstudeeropdrachten in MST beschikbaar.

Vragen?
Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.

Is een maatschappelijke stage mogelijk?

In het begin van elk schooljaar wordt de MaSmarkt (Maatschappelijke stage) georganiseerd. Alleen via deze markt is het mogelijk om je aan te melden voor een maatschappelijke stage bij MST. Je wordt door school voorgelicht over deze dag. MST gaat niet in op individuele verzoeken.

Biedt MST arbeidsoriëntatiestages aan?

Op dit moment is dat niet mogelijk. Wanneer mogelijkheden zich voordoen zal dit op de website www.werkenbijmst.nl vermeld worden.

Ik ben middelbare scholier (HAVO-VWO) en ik wil een dag meelopen. Kan dat?

Op dit moment is dat helaas niet mogelijk.

Heeft MST ook opleidingsplekken voor BBL niveau 4 opleiding tot verpleegkundige?

MST biedt deze opleidingsplekken niet aan.

Bestaat de mogelijkheid om een (afstudeer)stage voor mijn opleiding (MBO, HBO en WO) te volgen?

MST heeft structurele afspraken met onderwijsinstellingen zoals het ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente. Wij geven studenten van deze opleidingen voorrang om stage te komen lopen in MST. Wanneer er geen structurele afspraken zijn gemaakt, raden wij de student aan om altijd eerst bij de opleiding te informeren of er nog stageplaatsen vrij zijn. Mochten er extra stage- en/of afstudeermogelijkheden gecreëerd worden, dan worden deze op onze Werken bij site geplaatst. Alle studenten ongeacht opleidingsinstituut kunnen solliciteren.

Worden er afstudeeropdrachten aangeboden binnen MST?

Binnen de onderzoekslijnen zijn er mogelijkheden om afstudeeropdrachten uit te voeren. Deze opdrachten worden op de website www.werkenbijmst.nl geplaatst, in het vacatureoverzicht. Via de vacature kun je solliciteren. Op individuele verzoeken wordt niet ingegaan.

Hoe kan ik mijn stage aanvraag indienen?

Je kunt bij je onderwijsinstelling navragen of er nog plekken beschikbaar zijn. Mocht er een stageopdracht beschikbaar zijn in MST, dan zal de vacature via de MST site worden aangeboden. Deze zal geplaatst worden op www.werkenbijmst.nl/vacatures.

Kom ik in aanmerking voor een stagevergoeding?

De stagiair komt in aanmerking voor een stagevergoeding (volgens de CAO Ziekenhuizen) als de stage in het kader is van een MBO- of HBO-opleiding, de stage minimaal 144 uur omvat en de stage een verplicht onderdeel is van de opleiding. Voor alle andere stages is geen stagevergoeding mogelijk.

Wat moet ik doen als mijn vraag hier niet bij staat?

Als het antwoord op je vraag niet op de website te vinden is, stuur dan een mail naar stages@mst.nl. Binnen 10 werkdagen ontvang je bericht van ons.

Let op: vanwege de strenge eisen van onze computerserver i.v.m. privacy, kan mailen van en naar een Microsoft e-mailadres (Hotmail, Live, Outlook) problemen opleveren. Daarom adviseren we je te mailen via het e-mailadres van je opleiding.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina