Binnenstebuiten

Publieksacademie Binnenstebuiten

Een goede behandeling begint bij een goede diagnose

Publieksacademie Binnenstebuiten

Om de oorzaak van gezondheidsklachten te vinden, worden vaak beeldvormende technieken gebruikt. Geavanceerde apparaten maken het mogelijk om ons lichaam binnenstebuiten te keren; een selfie van je binnenkant!

Radiologen en nucleair geneeskundigen weten hoe een ‘gezond’ lichaam er van binnen uit hoort te zien. Ze kunnen hierdoor ook afwijkingen herkennen die de gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Op basis van hun bevindingen bepaalt de behandelend arts samen met de patiënt de behandeling. In enkele gevallen kunnen deze specialisten de behandeling zelfs al starten tijdens het bekijken van de plaatjes. Maar ook zorgen de beeldvormende technieken ervoor dat ze tussentijds en na afloop kunnen bekijken of een behandeling het gewenste effect heeft (gehad). Beeldvormende technieken worden dus ingezet voor, tijdens én na een behandeling.

Sprekers

Magazine

In het kader van deze bijeenkomst is het magazine ‘Binnenstebuiten’ ontwikkeld. Dit magazine is uitgereikt aan de deelnemers en verspreid in de wachtruimten van MST. Ook is het magazine in de wachtruimten van de huisartsen te vinden.

Bekijk het magazine ‘Binnenstebuiten’

Korte terugblik in beeld

Bekijk de volledige registratie

Waar bent u naar op zoek?