Darmalarm?!

Darmalarm?!

Medische Publieksacademie Twente 28 september 2017

Afbeelding publieksacademie Darmalarm

Terugblik Publieksacademie Darmalarm?!

Op 28 september kwamen er ongeveer 150 bezoekers af op de informatieavond met het thema ‘Darmalarm?!’. Alle leeftijden waren vertegenwoordigd, variërend van studenten, collega’s vanuit zorginstellingen, bezoekers vanuit persoonlijke interesse in de werking van het menselijk lichaam, maar met name mensen die zelf van dichtbij te maken hebben gehad met darmkanker. De specialisten vertelden vol passie over de fascinerende darmen en de belangrijke rol die onze darmen spelen bij hoe wij ons voelen.

Een paar items die langskwamen:

  • Er werd in geuren en kleuren verteld hoe een gezonde drol eruit ziet en wat een gezond ontlastingspatroon is.
  • Wat is de rol van een casemanager in de begeleiding van patiënten met verdenking op darmkanker?
  • Het publiek werd meegenomen met een operatie aan de darmen en een HIPEC-behandeling.
  • Welke onderzoeken en behandelingen volgen als je “eruit gepikt wordt” bij het landelijke bevolkingsonderzoek?

Een belangrijke boodschap is: hoe eerder je aan de bel kunt trekken des te beter zijn de kansen op herstel en overleving.

De avond had als doel om door onze kennisoverdracht mensen te wijzen op mogelijke signalen dat er iets mis is, welke onderzoeken en behandelingen er dan zijn met als uiteindelijk doel de gezondheid in de regio te bevorderen.

Magazine en opname

In het kader van deze bijeenkomst is het magazine ‘Darmalarm?!’  ontwikkeld. Dit magazine is uitgereikt aan de deelnemers en verspreid in de wachtruimten van MST. Ook is het magazine in de wachtruimten van de huisartsen te vinden.

Heeft u deze bijeenkomst van de Medische Publieksacademie Twente gemist? Bekijk hieronder een impressie. Tevens kunt u de gehele bijeenkomst terug kijken. Klik hier voor deel 1 en klik hier voor deel 2.

Agenda publieksacademies

MST organiseert op donderdag 30 november nog een bijeenkomst in het kader van de Medische Publieksacademie Twente. Deze bijeenkomst gaat over ‘het hart’. Voor verdere informatie en inschrijven kunt u vanaf 20 oktober terecht op de Publieksacademie pagina.

Waar bent u naar op zoek?