Medische Publieksacademie Twente

 

Leer van topdokters hoe het lichaam werkt!

Tijdens openbare, gratis bijeenkomsten delen specialisten van MST hun kennis met u over:

- de werking van het lichaam;
- de signalen die erop kunnen wijzen dat er iets mis is;
- behandelingen, onderzoeken en innovatie;
- wat u zelf kunt doen om uw lichaam gezond te houden.

Met de Medische Publieksacademie Twente wil MST de gezondheid in de regio bevorderen en belangstellenden verder kennis laten maken met ons ziekenhuis en de zorg die hier geboden wordt.

In 2017 organiseert MST 4 bijeenkomsten. Iedere bijeenkomst staat een ander gezondheidsthema centraal.

Terugblik eerste bijeenkomst 'Haperende hersenen' 

De eerste bijeenkomst van de Medische Publieksacademie Twente werd georganiseerd op donderdag 23 maart jl.

Ongeveer 200 bezoekers prikkelden die avond hun hersenen door het bijwonen van de eerste bijeenkomst van de Medische Publieksacademie Twente van MST. 

Bezoekers beoordeelden de bijeenkomst met een gemiddeld rapportcijfer 8,5.

Neurologen Lucille Dorresteijn en Heleen den Hertog en neurochirurg Kuan Kho informeerden het publiek over de werking van het brein, mogelijke signalen van haperingen in de hersenen, onderzoeken en behandelingen en gaven tips over wat je zelf kunt doen om de hersenen zo gezond mogelijk te houden. Donderdag stonden de aandoeningen ziekte van Parkinson en een beroerte (CVA) centraal. 

Heeft u de bijeenkomst gemist? 
Hier kunt u de opnames van de bijeenkomst 'Haperende hersenen' bekijken. Deze opnames bevatten weinig tot geen patiëntenbeelden. Dit om de anonimiteit van onze patiënten te garanderen.

In het kader van deze Publieksacademie bijeenkomst is het magazine 'Haperende hersenen' ontwikkeld. Dit magazine is uitgereikt aan de deelnemers, en verspreid in de wachtruimten van MST. Ook is het magazine in de wachtruimten van de huisartsen te vinden zijn.

Publieksbijeenkomsten 2017

De volgende bijeenkomsten van de Medische Publieksacademie Twente worden georganiseerd op 1 juni, 28 september en 30 november 2017.

Schrijf u nu in voor de bijeenkomst van 1 juni 'Opgroeien in de 21e eeuw, hoe gezond is dat?' Voor verdere informatie over deze bijeenkomst bekijk onze website.