Tijd heelt niet alle wonden

Publieksacademie Tijd heelt niet alle wonden

Iedereen heeft wel eens een wond of wondje. Meestal heelt de huid snel en zonder problemen. Maar soms geneest een wond niet goed en zijn er oorzaken die de genezing ingewikkeld maken. Dan heeft de wond speciale aandacht nodig. Het Wond Expertise Centrum van MST is gespecialiseerd in de behandeling van dit soort wonden. Een multidisciplinair team zorgt er voor dat de patiënt de juiste zorg krijgt.

Ongeveer 2 procent van de mensen in Nederland heeft een wond die niet geneest. Dat komt neer op 11.400 patiënten in Twente. Dit aantal zal de komende jaren aanzienlijk stijgen door vergrijzing en stijging van het aantal chronisch zieken. Een wond die niet geneest kan veel pijn en problemen in het dagelijks leven veroorzaken en zelfs tot eenzaamheid leiden.

Tijdens de publieksacademie op 12 april hebben een vaatchirurg, dermatoloog, plastisch chirurg, verpleegkundig specialist en patiënt verteld over mogelijke oorzaken voor het ontstaan van gecompliceerde wonden, hoe je probleemsignalen herkent, welke onderzoeken en behandelingen er zijn en gaven de experts adviezen over hoe je je huid gezond kunt houden.

Sprekers

Magazine

In het kader van deze bijeenkomst is het magazine ‘Tijd heelt niet alle wonden’ ontwikkeld. Dit magazine is uitgereikt aan de deelnemers en verspreid in de wachtruimten van MST. Ook is het magazine in de wachtruimten van de huisartsen te vinden.

Bekijk het magazine ‘Tijd heelt niet alle wonden’

Artikel in het NTVW

Het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg (NTVW) was aanwezig bij de publieksacademie en heeft een artikel gepubliceerd met een terugblik op de bijeenkomst.

Lees het artikel hier

Bekijk de gehele bijeenkomst terug

Foto’s van de avond

Waar bent u naar op zoek?